Вогнівка млинова (Anagasta (Ephestia) kuehniella)

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Млинова вогнівка серйозний шкідник всіх видів зернових культур, борошна, крупи, висівок, макаронів, сухарів, сушених фруктів, бавовнику, кондитерських виробів, сухого молока, кормів для домашніх тварин та ін.

Довжина тіла 10-14 мм, розмах крил 20-25 мм. Передні крила свинцево-сірого кольору зі слабко вираженими поперечними звивистими смужками крапками чорного кольору; задні крила брудно-сірі.
Яйця від білого до темно-жовтого забарвлення, овальні, покриті слизом, довжиною 0,6 мм.
Гусениця рожева або жовта. Голова рудувато-коричнева. На спинній стороні тіла ясно виділяються шість поздовжніх рядів дрібних рудуватих горбків з однією укороченою щетинкою на кожному з них. Довжина до 20 мм.
Млинове вогнівка – теплолюбна комаха. У неопалюваних приміщеннях зимують гусениці в коконі.
Самка відкладає від 250 до 350 яєць, приклеюючи їх частіше поодинці, рідше невеликими купками в 2-6 штук до найрізноманітніших місць – мішки, тріщини дерев'яних частин будівлі та машин тощо.
Гусениця, що вийшла з яйця, живе в павутинній трубці, в захищеному від світла місці обплітає павутиною поїдаються продукти, а на млинах, поселяючись на ситах і в рукавах, іноді так заплутує їх павутиною, що зупиняє рух борошна.
Світла гусениці не люблять; свіже повітря – на противагу більшості шкідників зернопродуктів – гусениці люблять і протягів не бояться.
За час свого зростання гусениця зазнає 4 линяння .Закінчивши свій розвиток, гусениця залишає трубочку.
Перед лялечкою гусениця робить павутинний кокон, вибираючи для цього якесь затишне містечко в тріщинах дощок і т.п.
Основна маса гусениць розвивається у поверхневому шарі борошна на глибині до 10-15 см.Доросла комаха живе 1-2 тижні, їжі не приймає зовсім, так само як і води, тому не становить небезпеки для зерна та борошна.
У літню пору термін розвитку одного покоління млинового вогнівки не перевищує двох місяців, а при нижчих температурах затягується до 3-3,5 місяців.
В отапливаемых помещениях бабочки летают круглый год. Лет бабочек происходит вечером и ночью.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.