Метелик Американський білий (Hyphantria cunea)

347,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Пошкоджувані культури: шовковиця, яблуня, слива, черешня, горіх волоський, груша, айва, абрикос, персик, черемха, шипшина (всього до 230 видів дерево-чагарникових та трав'янистих рослин). Комаха здатна повністю знищити листя на деревах. У зв'язку з багатоїдністю, високою плодючістю, пластичністю та наявністю двох поколінь становить велику небезпеку.
Шкідники плодових культур.
Імаго сніжно-білого кольору, рідко з чорними або коричневими крапками на крилах, вусики чорні з білим нальотом, у самця гребінчасті, у самки ниткоподібні. Черевце вкрите білим пухом у самок, що не відклали яйця, воно зелене від яєць, що просвічують. У розмаху крил 25-35 мм, довжина тіла 10-16 мм. Яйце зелене (діаметр 0.5-0.55 мм), у міру розвитку ембріона стає брудно-сірим. Самка відкладає яйця купками, по 100-600 прим. на нижній бік листа, і покриває їх білими волосками з кінчика черевця.Гусениця, що тільки що відродилася, зелена, в горбиках, вся в щетинках і волосках. Довжина дорослої гусениці 25-35 мм. Спина оксамитово-коричнева, з боків тіла проходить лимонно-жовта смуга, сильно опушена довгими щетинками та волосками. Лялечка коричнева, з 10-15 тупими щетинками на кінці, завдовжки 8-15 мм; укладена в сірий пухкий кокон із волосків. Зимує лялечка під корою дерев, у сухому листі, смітті на землі, тріщинах парканів, будівель. Виліт метеликів починається перед початком або під час цвітіння яблуні. Після спарювання йде відкладання яєць. Через 10-14 днів відроджуються гусениці, які мають 7(6-8) віків. До четвертого віку вони живуть колоніями на пагонах, у листі та гніздах, сплетених павутинням. Потім розходяться по дереву, а в сьомому віці залишають дерево в пошуках затишних місць для лялькування.
Навесні при СЕТ 100-130 ° (при порозі 9 ° С) починається літ метеликів. Вихід гусениць із яєць з кінця травня. Метелики 2 покоління літають із середини липня до кінця серпня. Гусениці розвиваються у серпні-вересні. Масове лялькування відбувається у жовтні. Тривалість діапаузи 7-9 міс. Розвиток всіх стадій залежить від температури і відносної вологості повітря, від щільності популяції шкідника і кормовогї рослини.


Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.