Муха динна (Myiopardalis pardalina)

234,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Шкодить (Cucurbitaceae), насамперед дині (Cucumis melo), а також кавуну (Citrullus lanatus), огірку(Cucumis sativus), гарбузу (Cucurbita pepo).
Симптоми ушкоджень: горбки в місцях проколів яйцекладом на пошкоджених плодах у місцях відкладання яєць, загнивання плодів.
Мухи середнього розміру до 7 мм, жовтого забарвлення. Розмах крил сягає 5 мм. Все тіло вкрите маленькими густими волосками. Пара прозорих крил з чотирма поперечними жовтими смужками. На голові маленькі вусики, добре виражені очі.
Личинка з'являється на світ надзвичайно маленькою – близько 1 мм. У міру дорослішання зростає до 11 мм. Тіло циліндрове брудно-жовтого кольору, розширюється до заднього кінця, гладке. На останньому етапі розвитку відбувається заляльковування.
Тривалість життя дорослих особин жіночої статі 2 місяці, самці гинуть після завершення льоту. Яйця самки відкладають практично щодня в плоди, що формуються, по одному в кожний. Уникає великих плодів, де шкірка стає щільною. Заглиблює яйця під шкірку на 2 мм. Живиться самка соками тих самих культур. Крапельки виступають на поверхню, їх спокійно втягує довгим хоботком. Самці плодів не ушкоджують самостійно, але користуються тими отворами, що виготовили самки.Розвиток яйця триває від 2 днів до тижня, залежно від кліматичних умов. Після виходу гусінь впроваджується вглиб плоду. Харчується насінням, соком, м'якоттю. Линяє 3 рази. Весь цикл розвитку влітку триває 8-13 діб, восени затягується до 18 днів. Після третьої линьки залишають плід, зариваються в землю. На глинистих ґрунтах пробирається вглиб на 13 см.
Розвиток лялечки триває близько 20 діб. Осінні пупарії зимують. На початку літа, коли ґрунт прогріється до +20 градусів Цельсія, з'являються імаго. За кілька днів починається літ.
Весняний літ збігається із формуванням плодів навесні. Період льоту розтягується до 30 днів. За весь теплий сезон змінюється близько трьох поколінь. Паразитують динні мухи з початку червня до жовтня.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.