Вогнівка сухофруктова інжирна (Cadra figulilella)

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Шкодить майже всім харчовим продуктам в сховищах включаючи сухофрукти, какао-боби та ядра горіхів. Забруднює продукти, що зберігаються шовковистою павутиною та тріскою, що виробляється личинками.

Дуже схожа на(Cadra cautella)
Відрізняється від сухофруктової мигдалевої вогнівки мигдалевої будовою геніталій самця,попелясто-сірим забарвленням голови зі слабким білуватим запиленням. Губні щупики з внутрішньої сторони світло-сірі, із зовнішньої коричнево-сірі, зі слабким бронзовим відливом. Щупики в інжирової вогневки спрямовані вперед і вгору і добре помітніий лоб, що стирчить попереду (вид зверху).

Вогнівка сухофруктова на стадії метелика не харчується. Шкода приносять гусениці, здатні значно ушкоджувати практично всі запаси рослинного походження: різні сухофрукти, горіхи, зерно багатьох злаків, насіння бавовни та інше.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.