Листовійка всеїдна (Archips podana)

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Гусениці вкрай багатоїдні і ушкоджують більшість садових і лісових порід, властивих широколистяним лісам, особливо розоцвіті, кленові, вербові, ільмові, дуб, липу, волоський горіх, гранат та ін.
Розмах крил метелика— 20-25 міліметрів. Передні крила цегляно-жовті або коричневі з темним малюнком.Задні крила одноманітні попелясто-сірі з оранжевою вершиною.Метелики активні в сутінково-нічний час інтенсивна активність відзначалася через 2 год.після заходу сонця.
Гусінь з темно-зеленою спинкою, голова жовто-коричнева, грудні ноги чорні. Довжина дорослої гусениці 20 міліметрів.
Лялечка 13-15 міліметрів завдовжки, червоно-коричнева, з темними крилевими чохликами.
Яйця відкладає великими групами по 50-100 штук у кладці на верхню поверхню листя. Кладки яєць на листі розташовуються у вигляді овальних світло-зелених бляшок,покритих воском, відродження проходить через 17-23 дні.

Зимують гусениці 3-го віку в шовковинних коконах на корі та у розвилках гілок. Гусениці, що відродилися, кілька днів скелетують лист, частіше знизу (до першої линьки), потім розповзаються. З 2-го віку вони можуть ушкоджувати яблука, приплітаючи їх до листя.
2 покоління.
Пастки розміщають в саду невдовзі після цвітіння.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.