Смолівка кедрова (Pissodes nemorensis)

450,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Жуки та личинки харчуються різними хвойними породами дерев, включаючи такі дерева, як кедр Деодар (Cedrus deodara), сосна лоблоллі (Pinus taeda), сосна довголиста (Pinus palustris), сосна піщана (Pinus clausa), сосна коротколиста сосна звичайна (Pinus elliottii) та сосна ялина (Pinus glabra). Дерева різного віку сприйнятливі до зараження.
Імаго та личинки роблять ходи під корою від чого дерева жовтіють, голки передчасно опадають і дерево може загинути.
Дорослий жук 5.0-7.0 мм, від сірувато коричневого до темно-коричневого кольору з білуватими плямами на крилах. Личинки мають С форму, кремово-білі, безногі з коричневими головами. Зимує в стадії личинки. Заляльковується в коконі тріски в дереві протягом березня і квітня. Одне покоління на рік.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.