Сітчаcта листовійка (Adoxophyes orana)

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Небезпечний шкідник усіх листяних дерев та чагарників, особливо на зволожених ділянках. Багатоїдна. Гусениці ушкоджують яблуню, грушу, троянду, сливу, вишню, абрикос, черешню, смородину, аґрус, ліщину, лимонник, фісташку, хміль, березу, бук, вільху, вербу, тополю, клен та ін. Пошкоджені плоди деформуються, загнивають внаслідок зараження моніліозом, що різко знижує сортність та спричиняє опадіння плодів.
Зимують діапазуючі гусениці 2-4 віків у білих коконах під лусочками бруньок у розвилках гілок, рідше у тріщинах кори дерева, іноді з плодами у сховищах. Навесні вони пошкоджують бруньки, що розпускаються, особливо на верхівках пагонів. Потім вони пошкоджують листя, згорнуті в ковпачок, трубку або грудку і стягнуті шовковиною. Літні гусениці шкодять сильніше: приплітають листя до зав'язей та плодів, обгризаючи їх зовні. Заляльковуються у місцях харчування, у пухких коконах у рослинних рештках, а також у щілинах кори. Розвиток лялечки триває 10-12 днів.
Самка відкладає яйця групами: у 1 поколінні переважно на гладку верхню поверхню листя яблунь, але на обидва боки листя груш, у 2 поколінні на пагони, зав'язі та плоди. Кладки (в середньому 80-100 яєць) у формі щитків нагадують жовто-зелені лаково-блискучі розпливчасті краплі 2-6 мм у діаметрі. В Україні ембріональний розвиток 1 покоління триває 8-14 діб, 2 – у середньому 11 днів. Восени гусениці скелетують нижню сторону листя, виїдають їх м'якоть, залишаючи недоторканими тільки жилки.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.