Вусач Китайський (Anoplophora chinensis )

450,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Пошкоджує дерева листяних порід.
Основні його рослини-живителі - яблуня , тополя , верба , клен , вільха , береза , каштан , бук , ясен , горіх, груша, дуб . малина та багато інших дерев та чагарників різного віку.
Жук блискучо-чорного кольору з білими плямами неправильної форми; за різними даними від 19 до 40 мм завдовжки. Голова, вусики, ноги та нижня сторона покриті дуже дрібним блідо-блакитним до білого опушення.Голова утримується вертикально вниз з довгими вусиками (антенами), які почергово забарвлені у чорно-синюватий відтінок. Антени самця вдвічі довші за тіло, тоді як антени самки можуть співпадати з довжиною її тіла.
Яйця кремово-білого кольору, подовжені, довжиною близько 6 мм. За розміром та формою дуже схожі на зерна рису.
Личинка видовжена, циліндрична, жовта з коричневою головою. Довжина може досягати 45-55 мм.
Лялечка довжиною від 24 до 38 мм з ніжками та довгими звивистими антенами має надкрила, які лише частково покривають перетинчасті задні крила і вигинаються навколо черевної поверхні тіла.
Цикл розвиткуА. chinensis триває 1-2 роки в його природному ареалі. Самка вигризає Т-подібну щілину в корі стовбура дерева близько до рівня землі або на відкритому корені, куди відкладає яйця.
Личинки старшого покоління, які харчуються, прогризають ходи в стовбурі під корою, а потім занурюються в нижню частину стовбура і коріння , руйнуючи судинну систему рослини – живителя. Через отвори в корі викидається значна кількість деревного борошна (тирси) та деревної маси. Тирса , що накопичуються біля основи атакованого дерева, зазвичай помітна, коли дерево зовні ще не виглядає пошкодженим, але такі ознаки вказують на зараження.
Дерева, в результаті живлення личинок, стають сприятливими до впливу хвороб і вітру. Часто такі дерева гинуть. Жуки живляться листям, гілками та молодою корою

Обстеження слід проводити, коли імаго активні. Пік активності імаго A. chinensis травень-липень; однак дорослих особин можна зустріти з квітня по грудень, залежно від місцевого клімату.
A. chinensis можна зустріти біля розсадників рослин, садових центрів та територій з імпортним дерев'яним пакувальним матеріалом. Цей вид був виявлений у деревах бонсай та дерев'яних виробах, включаючи колоди, пиломатеріали, дерев'яні пакувальні матеріали та піддони, виготовлені із заражених дерев.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.