Міль каштанова мінуюча (Cameraria ohridella)

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Цей шкідник завдає серйозної шкоди кінському каштану звичайному.Пошкодження, що завдаються личинками молі мінуючої каштанової, значно знижують декоративність насаджень та сприяють їхньому ослабленню.
Метелики каштанової мінуючої молі дрібні, в розмаху крил 6 мм. Передні крила ланцетовидні, строкаті, сріблясто-охристого кольору, з трьома поперечними розмитими білими перев'язями, опукло-вигнутими до вершини нерівними краями. Задні крила охристо-сірі із сріблястим відливом, без малюнка. По периметру крил довга білувато-сіра бахрома.
Масовий літ метеликів збігається з цвітінням каштана.
Самки відкладають яйця по одному на верхню поверхню листових пластинок, переважно біля жилок. Яйця дуже дрібні, кожне з них самка покриває прозорим секретом, який засихає над яйцем тонкоїю плівкою. Ембріональний розвиток триває 7-10 днів. Гусениці, що відродилися, сірувато-зеленого кольору вигризають порожнину в палісадній тканині. Спочатку міни невеликі, у вигляді бурих округлих плям з темнішою плямою в центрі і світлішою облямівкою по краю.У міру зростання гусениць міни стають подовженими, при щільному заселенні можуть займати майже всю листову пластинку. На одному аркуші іноді розташовується кілька десятків. За період харчування гусениці проходять чотири віки, а також два віки під час перебування в ляльковій камері в міні, де і відбувається лялькування. Через 10-12 дні, у другій-третій декаді липня метелики вилітають.
Зимує в фазі лялечки в опалому листі або фазі метелика, що забився в тріщини кори в комлівій частині дерев. Очевидно, особливості зимівлі молі забезпечили її широке поширення з посадковим матеріалом на численних об'єктах міського озеленення та приватних територіях.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.