Листовійка гронова(Lobesia botrana)

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Шкідник винограду.
Другий за значенням після філоксери шкідник винограду у всіх районах виноградарства. Втрати врожаю від шкідника можуть становити 30-70% і навіть сягати 80%.
Імаго з коричневими передніми крилами, з характерним малюнком зі світлих поперечних смуг із жовтуватими та металевими синіми плямами; розмах крил 11-15 мм. Гусениця жовто-зеленого кольору із темною головою довжиною до 12 мм. Розвивається 2-4 покоління.
Зимують діапазуючі лялечки в шовковистих коконах, розподілених дифузно по виноградному кущі, хоча більшість сконцентрована в тріщинах кори в нижній частині штамбів. Основна кормова рослина - виноград, проте гусениці багатоїдні і крім культурного та дикого винограду можуть пошкоджувати ожину, смородину, кизил, глоду, терен, бірючину; відзначені також на сумаху, магнолії, ломоносі, дафні та ін. рослинах, можливий розвиток на падалиці яблук.
Виліт імаго, що перезимували, відбувається через 10 днів, протягом яких середньодобова температура тримається на рівні 14,5°C, що збігається з фазою набухання або розпускання бруньок у винограду. Періоди льоту наступних поколінь зазвичай перекриваються, тому літ безперервно триває аж до жовтня. Імаго активні в сутінковий час, вдень і на світанку при температурі 15-32°C, нижній поріг активності становить 11-13°C.
Відкладання яєць починається на 3-5 день після виходу імаго з лялечки. Плодючість становить 60-160 яєць; яйця відкладаються поодинці, рідко по 2-5 штук на стебла, суцвіття, бруньки та листя. Ембріональний розвиток триває 4-9 днів. Прямі сонячні промені, високі температури та низька відносна вологість повітря є згубними для яєць. Відродження гусениць 1 покоління збігається з початком цвітіння ранніх сортів винограду і відбувається у 3 декаді травня – на початку червня. Гусениці спочатку ушкоджують окремі бутони та зав'язі з поверхні, потім обплітають сусідні бутони павутинками, формуючи гніздо. 1 гусениця здатна пошкодити 40-60 бутонів, квіток чи зав'язей.Пошкоджені частини рослин буріють, засихають та обсипаються, кисті зріджуються. Заляльковування відбувається як на незрілих гронах, так і на листі і стеблах під корою. Гусениця розвивається 18-24 дні, лялечка 10-12 дні. Імаго 2-3 поколінь відкладають яйця переважно на незрілі ягоди. Гусениці 1-2 віків харчуються відкрито, потім вигризають круглі отвори та проникають усередину ягід. Після кожногї линьки гусінь переходять на найближчу ягоду, приплітаючи її до раніше пошкодженої. Зимує лялечкою переважно на штамбах.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.