Совка іпсилон ( Agrotis ipsilon)

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Широкий поліфаг.
Пошкоджує овочеві, баштанні, технічні культури, зернові. Найбільших збитків завдає цукровим бурякам, картоплі, томату, шкодить бавовнику, тютюну, соняшнику, кукурудзі, ефіроолійним культурам. Пошкоджує сіянці та саджанці дерев.
Вологолюбний і теплолюбний вид, численна в районах з підвищеною вологістю та на поливних землях.
Задні крила забарвленням від білого до сірого, передні-темно-коричневі. Розмах крил 40-55мм. Кількість поколінь на рік залежить від кліматичних умов. Оптимальна температура для гусениць 26-29°C, для метеликів та лялечок - 21-26°C. Оптимальна відносна вологість повітря 65-75%. Літ метеликів у спостерігається в кінці квітня - травні і триває протягом усіх літніх місяців. самка відкладає яйця по одному, або групамиу вологих місцях, які заросли травою, рідко відкладає яйця на живі рослини сої чи кукурудзи. На весь розвиток від яйця до дорослої особини потрібно понад 45 днів. Розвиток залежить від температури та суми опадів, а також від умов харчування гусениць. Личинки вилуплюються через 5-10 днів після відкладання яєць. Личинки совок проходять 6 стадій за 28-35 днів, залежно від t щоб стати зрілими. Гусениці живуть у верхньому шарі ґрунту, виходячи на харчування вночі. Особини молодшого віку об'їдають листя, старшого віку підгризають стебла сходів, причому сильнішу шкоду завдають гусениці 1-го покоління.Стадія лялечки триває 12-15 днів.

Пастки виставляють в доступному для огляду місці, та бажано подалі від освітлення. Совки ведуть нічний спосіб життя і освітлення буде конкурувати з феромонними пастками.
Пастку вивішуємо над культурою, яку обстежуємо.
Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.