Совка городня (Mamestra oleracea)

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Совка городня (Lacanobia oleracea) завдає особливої ​​шкоди тепличним культурам, але може також шкодити і на польових культурах. Цей багатоїдний вид харчується рослинами з 14 сімейств, включаючи томат, солодкий перець, салат, декоративну капусту, огірок, квіти на зрізку (особливо хризантеми), яблуні, а також багаторічні та деревоподібні чагарники та дерева.
Гусениці харчуються великими ділянками листя і вражають  стебла, роблячи їх тендітними та ламкими. Молоді рослини можуть бути повністю об'їдені, а бурове борошно, відкладене на плодах, може зробити їх непридатними для реалізації. Може виїдати великі отвори як у стиглих, так і зелених овочах. Друге покоління гусениць часто спричиняє більші втрати плодів, ніж перше.
Передні крила дорослої особи совки городньої (Lacanobia oleracea) червонувато-коричневі з тьмяною світло-коричневою ниркоподібною відміткою та тонкою зубчастою білою лінією вздовж заднього краю передніх крил. Як і у більшості совок, задні крила сіруваті і світліші, ніж передні, з більш темною тінню по краях, антени довгі та тонкі. Голова та груди червонувато-коричневі, а черевце світле, сіро-коричневе.
Самки совки городньої (Lacanobia oleracea) відкладають сферичні яйця на нижній стороні листя групами від 50 до 300 часто розташованими шарами. Яйця спочатку зелені, але поступово стають світло-жовтими або майже білими. Гусениці проходять шість стадій.Розташування плям на гусеницях варіюється в залежності від рослини-господаря та стадії розвитку. Тіло спочатку пофарбоване у блискучий зелений колір. Пізніше по обидва боки з'являється жовта поздовжня смуга, над якою видно чорні крапки. Жовта смуга обмежена зверху вузькою сірою смугою. Колір дорослих гусениць варіюється від світло-зеленого до світло-коричневого або навіть червоного з трьома темно-сірими дорсальними смужками. На кожному сегменті є кілька темніших смуг як бічних, так і дорсальних.Коли приходить час заляльковуватися, гусениці шукають захищене місце трохи нижче поверхні землі або під матами з мінеральної вати. Вони сплітають легкий, пухкий шовковистий кокон і через два або три дні утворюється червоно-коричнева лялечка, яка поступово стає чорною та блискучою. Вдень совки ховаються в тріщинах у землі і часто з'являються лише якщо їх потурбувати, наприклад, під час поливу. Харчування гусениць також відбувається вночі.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.