Дрозофіла Азіатська ягідна строкатокрила (Drosophila suzukii)

166,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Азіатська ягідна дрозофіла пошкоджує: вишню, ожину, чорницю, малину, сливу, виноград, персик, грушу, томат, яблука, полуницю та інші. Ознаки ураження виникають у вигляді невеликих ран, у які відкладено яйця. Шкіра плоду в місці ушкодження руйнується через 1-2 дні, і яйця виявляються всередині плода, починається його гниття.
Відкладає 350-600яєць, 7-15 поколінь на рік!!!
Довжина тіла дорослої мухи D. suzukii не перевищує 3 мм. Її характерна риса – червоні очі, тіло має коричнево-жовтий колір з чорними смугами на черевці.
Шкодить личинкова стадії шкідника, яка здатна за два-три дні повністю знищити врожай.На плантації, де є муха, відчувається специфічний неприємний винний запах. Drosophila suzukii-відкладає яйця в дозріваючі плоди.Від початку кладки яєць до появи личинок, що харчуються плодами, проходить 12-72 години.
Встановити присутність дрозофіли під час збирання врожаю важко, тому що проколи шкірки плоду дуже дрібні, і тому рекомендовано використовувати пастки.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.