Совка мала наземна (Spodoptera exigua)

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Совка мала (Spodoptera exigua) стала серйозною проблемою для садівників завдяки її стійкості майже до всіх інсектицидів та здатності розвиватися влітку на дикій рослинності. Вона багатоодна і харчується рослинами з більш ніж 20 сімейств.
Це серйозний шкідник тепличних культур, який харчується декоративними рослинами, такими як хризантема, гербера, троянди та рослини горщиків. Як у теплиці, так і в полі, це небезпечний шкідник солодкого перцю.
Шкодить бавовнику, люцерні, цукровим бурякам, кукурудзі, тютюну, арахісу, кунжуту, сої, томатам, картоплі, гороху, ріпі, баклажанам, кавунам.
Дорослі гусениці мігрують на верхівку рослини, де харчуються переважно зростаючими верхівками. Вони виїдають великі отвори у листі, іноді оголюючи його до центральної жилки. Також шкодять на квітках та бруньках. Така великомасштабна шкода тягне за собою значні наслідки для зростання культури. При великій популяції гусениць пошкодження можуть поширюватися на стебла, а в гіршому випадку - на плоди. При цьому вони можуть бути повністю з'їдені зсередини.
Совка мала (Spodoptera exigua) відкладає яйця рядами, іноді в кілька шарів, поверх маси білого, пухнастого волосся та лусочок з тіла метелика. Яйця, зазвичай сірі, але іноді зелені або рожеві, відкладають уночі, переважно в нижній частині рослини з нижньої сторони листя, кількістю від 10 до 250 яєць.
Через кілька днів з'являються маленькі, тьмяні жовто-зелені гусениці. Їх колір поступово змінюється на жовтий, зелений, коричневий чи навіть чорний. Колір та забарвлення гусениць сильно варіюються і частково залежать від рослини-господаря, стадії розвитку та клімату. Доросла гусениця совки малої (Spodoptera exigua) може досягати 25-38 мм у довжину, з темними складчастими дорсальними смужками та жовтою смугою, що проходить по довжині тіла з обох боків, над якою на кожному сегменті видно чорну точку.Молоді гусениці живуть групами і прядуть вільні сітки над листям, під якими вони залишаються до третьої чи четвертої вікової стадії. Дорослі гусениці активно розселяються на значні відстані. Тому гусениці з одного кластера яєць можуть завдати шкоди культурі на різних ділянках.
Совка мала (Spodoptera exigua) харчується переважно вночі та ховається протягом дня, хоча наймолодші вікові стадії харчуються у денний час. Дорослі гусениці переміщуються на землю в процесі підготовки до окуклювання. Хоча лялечки іноді зустрічаються на рослині, зазвичай лялькування відбувається на поверхні ґрунту у вільному коконі, що складається з частинок ґрунту, склеєних разом липкими виділеннями. Лялечки пофарбовані в коричневий колір, досягають від 15 до 20 мм завдовжки і нагадують на вигляд інших нічних метеликів. Через п'ять-десять днів з лялечки з'являється дорослий метелик.