Тютюновий жук (Lasioderma sэrriсоrпе)

160,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Ці жуки зустрічаються в тютюні, його знаходять, як у пачці з сигаретами , так і в бочках і тюках. В харчових продуктах: рис, спеції, сухофрукти, горіхи, какао, борошно, кондитерські вироби, сушена риба, їжа і корм для собак, також є другорядним шкідником макухи, олійних культур, злаків, сухофруктів, шавлії, можуть пошкоджувати шерсть, волосся, шкіру, фармацевтичні препарати і навіть книжкові палітурки, сіно, солому та інше.

Жук із коротким овальним тілом, у слабкому світлому опушенні. Обсяг – 2–2,5 мм. Покрови однокольорові, каштаново-коричневі, блискучі.
Яйце біле, напівпрозоре, трохи довгасте. Довжина – 1,5 мм.
Тіло дорослої личинки, як і у всього сімейства точильників, С-образно вигнуте, біле, м'яке, вкрите маленькими рідкими волосками.
Лялечка м'яка, світла.

Жуки ведуть нічний та сутінковий спосіб життя. Вдень при ясному світлі жуків, що повзають і літають, спостерігають вкрай рідко. Літ тривалий, відбувається у вечірній час. У неопалюваних складах і приміщеннях протягом року розвивається два покоління, в опалюваних – 4 – 5 поколінь.
Самки відкладають яйця у другій половині дня, у нічний або вечірній час. Найчастіше яйця відкладаються по одному у зв'язки тютюну (папуші) або тютюнові вироби. Плодючість варіює від 30 до 50 штук, може досягати і 100 яєць.
Ембріональний розвиток триває 6 - 15 днів.
Личинка розвивається 6 – 15 днів і линяє двічі.
Лялечка розвивається від 30 до 70 днів.
Імаго живуть, не харчуючись близько місяця. Температурний оптимум розвитку шкідника від 28 до 32°C. Найбільш комфортна відносна вологість повітря 75%. При зниженні температури до + 18°C ​​та нижче розвиток зупиняється. При - 4 ° C всі фази розвитку жука гинуть через сім днів.

Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.