Міль фруктова смугаста (Anarsia lineatella )

130,00
грн.
Приманка- диспенсер просочений синтетичним аналогом феромону даного шкідника. Запакований у герметичне металізоване саше та приваблює представників тільки цільового виду.
Зберігати у сухому прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного проміння. Термін зберігання при температурі 10-15 ° С - 6 місяців. Термін зберігання при температурі 4-6 ° С - 12 місяців. Термін зберігання у морозильній камері при температурі -18 °C – понад 24 місяці.

Пошкоджує абрикос, персик, нектарин, мигдаль, сливу та ін.
Метелики невеликі, довжиною від 7.6 до 13 мм. зі світло-і темно-сірими плямистими крилами з бахромою.
Личинки старшого віку мають темно коричневу голову і шоколадно-коричневе тіло.
Яйця- крихітні жовтувато-білі, іноді помаранчеві, овальної форми, відкладені на гілочках, листах або поверхню плодів.
Зимює гусінь.

Навесні гусениці прокидаються та розпочинають харчування. Закінчивши живлення, гусениці прогризають отвір в пошкоджених пагонах, виходять назовні і ховаються в щілини кори, сухе листя, під грудочками землі або в ґрунті на глибині 2-10 см і в інших місцях, де плетуть собі павутинні кокони, всередині яких обертаються в лялечку. Стадія лялечки триває 10-12 днів.

В кінці травня-червні з лялечок виходять метелики, які літають в сутінках, відкладаючи яйця на молоді гілки і пагони біля основи бруньок, а також на листя і плоди. Відроджуються гусениці, які вгризаються в бруньки, пагони і плоди і проточують в них ходи. У липні вони заляльковуються, а в кінці липня-серпні починають літати метелики другої генерації, які і відкладають яйця на пагони. Ембріональний розвиток триває 10-15 днів.

Гусениці, які відроджуються до осені, живляться в корі пагонів і залишаються в них зимувати. Розвиток гусениць другого покоління триває 20-25 днів, потім розпочинається діапауза. На півдні частково розвивається третє покоління молі. Метелики третього покоління літають в першій і другій декадах серпня.



Моніторинг

Синтетичні феромони та атрактанти використовуємо для залучення комах у пастки.

Завдяки цьому можна визначити наявність, кількість та активність конкретних комах на певній культурі у даний момент часу.

Це дає можливість прорахувати ту стадію життєвого циклу шкідника, що являється більш вразливою до обробок пестицидами.

Все це допоможе приймати своєчасні рішення до того, як шкідники завдадуть значної шкоди.



Масовий вилов

Основна мета масового вилову - зловити якнайбільше цільових комах, щоб зменшити їх загальну чисельність.

Шкідників заманюють у пастки, які розміщені у великій кількості на одиниці площі.

Пастки містять атрактант або феромон, а в деяких випадках використовують певний колір, який приваблює комах.